Over mij

Ik ben Ivonne Lückers.

Ongeveer tien jaar geleden kwam ik in aanraking met het mandalatekenen. Ik zat midden in een moeilijke periode in mijn leven en voelde steeds meer de behoefte om datgene wat er allemaal gebeurde en mijn gevoelens hierbij duidelijker te krijgen. Van jongs af aan heb ik veel getekend, geschilderd en geboetseerd, maar ik kreeg het gevoel dat de manier waarop ik hiermee altijd was bezig geweest, niet meer voldoende was.

Ik ging daarom op zoek naar andere vormen.

Bij “toeval” kreeg ik in deze periode een folder in de brievenbus van iemand die een nieuwe cursus wilde starten voor het tekenen van mandala’s en nu een open dag organiseerde. Ik ben daar heen gegaan en ik werd meteen gegrepen door deze manier van tekenen. Al doende werd mijn fascinatie steeds groter. Het altijd weer op een andere wijze gebruiken van vormen en kleuren en van allerlei symbolen, het intuïtieve tekenen, maar ook de technieken die gebruikt worden. Gewoon lekker en ontspannen bezig zijn, maar ook jezelf soms tegenkomen en daarna weer verder gaan met een ander, beter, gevoel. Het gevoel soms ook wat orde in de chaos van het leven te kunnen scheppen. En dat alles met, binnen en rondom een cirkel…

In de loop van de jaren daarna kwam ik regelmatig mensen tegen, die mij vroegen uit te leggen waar ik mee bezig was. Ik merkte dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkte en dat men geboeid werd door het mandalatekenen en de achtergronden ervan. Vooral ook door het gegeven dat iedereen kan tekenen en dat het altijd goed en mooi is wat getekend wordt. En dat je via het tekenen van een mandala jezelf aanraakt, je eigen gevoelens en ideeën naar voren laat komen. En dat je hiervan kunt leren en ook van elkaar kunt leren!

Ik hoop door middel van mijn lessen mijn plezier in en mijn ervaringen met het mandalatekenen en wat dit tekenen voor mij betekent heeft (en nog steeds betekent natuurlijk) over te kunnen brengen aan anderen, die op hun beurt hun plezier en ervaringen weer met mij kunnen delen.

Hopelijk voelen we dan met zijn allen de, helende, invloed die het tekenen van mandala’s kan hebben op onszelf en op de wereld om ons heen.